ANIFIT!

ALIVE AND KICKIN' !!

HOND EN KAT NATUURLIJK GEZOND!!

BEN JIJ OOK ZO ZUINIG OP JE DIERBARE VIERVOETER?

 

Nou en óf ik dat gevoel ken! Het liefst wil je dat ze 50 worden, maar helaas is dat en utopie...

Wél kan je ze op een zo gezónd mogelijke manier laten opgroeien! Té vaak loop je tegen ziekten aan...  Tenminste, dat is míjn ervaring...  Nou wil ik natuurlijk niet beweren dat je dat allemaal kunt voorkomen, maar toen ik kennismaakte met ANIFIT, ging er toch wel een wereld voor me open!

Ik kan me niet anders herinneren dan viervoeters om me heen te hebben gehad en wat toch wel heel vaak voorkwam was diarree... Zoeken, zoeken en nog eens zoeken naar een brok dat paste bij de spijsvertering van mijn hond.

Gék werd ik van al die merken!  De 1 nog duurder dan de ander.  En wat moet er toch allemaal inzitten in dat voer, om ze sowieso een goeie start te geven?  Én gezond te kunnen opgroeien naar een fitte, blije, gezonde hond?  Rekening houden met de botten, spieren, niet een te snelle groei maar ook weer niet te langzaam. Welke bouwstoffen hebben ze nodig? De 1 beloofde nog meer dan de ander.  Zelfs voor elk hondenras is er tegenwoordig een hondenbrok te vinden???

 

WAAR KIJK JÍJ NAAR ALS JE VOER KOOPT?

 

Precíes!  Je komt er gewoon niet uit!  Het ene merk beloofd nog meer dan het andere merk. Dan ga je toch meestal voor de bijl voor een duur product dat álles belooft...  En je denkt zolang je beestje maar normaal poept en plast en in zijn jonge jaren vrolijk en speels is, je het toch wel goed doet...

Maar is dat wel zo? Meestal kom je toch écht wel de stoffen tegen die je in je eigen voeding óók eigenlijk niet tegen wilt komen.  Maar ja, het wordt toch gewoon verkocht?  Ze verkopen toch geen troep zeker?  Maar de commercie is groot en de concurrentie nóg groter.  Geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, zijn bijna niet meer weg te denken in onze voedselindustrie.

Ook zitten er vaak gluten in het voer, terwijl een hond of kat dat écht niet nodig heeft!  Het viel me laatst zelfs op, toen ik een hondenvoer zag staan met het opschrift: Glutenvrij! Dat vond ik toch al een teken aan de wand... Wat dacht je van diermeel, plantenmeel... Honden en kattenvoer ziet er helemaal niet meer uit als hetgeen zij hóren te eten en van oudsher normaal voor ze was, namelijk VLEES!  

WAAR KOMEN DIE ALLERGIEËN TOCH VANDAAN?

 

Vréselijk hoeveel honden er tegenwoordig  last van hebben...  Ik heb het zelf met mijn Tibetaan ondervonden...  Het arme dier had zóveel jeuk, dat ze door het krabben amper aan haar slaap toekwam.  Tuurlijk haalde ik een spuit bij de dierenarts.  Je kan het toch niet aanzien?  Dat arme dier!  Het hielp ook wel...  Voor 3 weken, dan kon ik weer een nieuwe spuit halen, terwijl het erg slecht voor ze schijnt te zijn.  Dierenarts gaf me ook mee dat het de laatste was.  Ze kunnen er van alles van krijgen...

Een andere ervaring was toen ik haar liet steriliseren...  Gelukkig is het goed gekomen, maar dierenarts had een spannende ochtend achter de rug met mijn Tibetaantje...  Er moet na zo'n operatie weer van alles aan elkaar worden gezet, maar door al het vet dat in haar buik zat, glipte alles uit zijn handen...  Huhhh??  Waar kwam in vrédesnaam dat vet vandaan? Dacht met de prijs die ik voor een zak brokken betaalde, dat ik het neusje van de zalm had?

 

MAAR WAT IS ER DAN NIET GOED AAN DE BROKKEN DIE IK GEEF?

Kijk, ik ga natuurlijk niet zeggen dat alle brokken slecht zijn!  Meestal kies je toch iets waar jóuw dier goed op reageert.  Heb je een hond die regelmatig aan de diarree is en je hebt éindelijk voer gevonden waardoor het beter gaat, dan begrijp ik dat je achterdochtig bent.

Ik zou zeggen:  kijk zelf op de zak brokken (of wat je ook geeft), dan zal je zien wat er allemaal voor kunstmatige stoffen aan toegevoegd zijn (geur- kleur- smaakstoffen, lokstoffen, gluten, diermeel, plantenmeel).  Dit zijn allemaal stoffen die (net als voor ons mensen in bijna alles wat je bij de supermarkt koopt) niet goed zijn voor de spijsvertering en het immuunsysteem.  Het lichaam wil deze stoffen die er niet in thuis horen graag afvoeren en moet daarom hard werken om  deze kunstmatige stoffen kwijt te raken, waardoor het immuunsysteem zwaar op de proef wordt gesteld. Wat níet kan worden afgevoerd zal zich als gifstoffen in het lichaam gaan ophopen. Door dit alles krijg je een verzwakking van het lichaam.  Dat willen we voor onszelf niet en al helemáál niet voor onze dierbare viervoeters, die naar onze zin tóch al véél te kort leven.

Ook worden er teveel koolhydraten toegevoegd, waardoor je viervoeter al snel overgewicht zal vertonen.  Dit is al helemaal uit den boze!  Belasting van botten en gewrichten kan al snel problemen veroorzaken, suikerziekte, allergieën, noem het maar op.  Jaren zul je niets aan je dier merken, maar naar  gelang ze wat ouder worden, kunnen hele vervelende aandoeningen de kop op gaan steken. Ik weet het wel...  Ik verwen ze ook graag...  Maar ik weet nu dat dat óók héél gezond kan!

Weet je, brokken is voor het baasje heel makkelijk om te geven.  Je stort een hoeveelheid in z'n bak en klaar!  Wist je dat het onder hoge druk en zeer hoge temperaturen (140-400 graden) wordt samengeperst tot een brok?  En wist je dat er maar een minimum aan vlees (hooguit 4-20%) in zit?  Terwijl onze viervoeters van nature vleeseters zijn?  Dan wordt er nog vet, smaakversterkers, aroma's en suikers aan toegevoegd om de brok wat smaakvoller te maken.

Wist je dat bij het voeren van droge brokken je viervoeter tegenover één bak brokken, 5 bakken water moet drinken?  Nog eens éxtra bij de dagelijkse behoefte?  Lijkt mij een onmogelijke opgave...  Maar zónder dat extra vocht, als bijkomend gevolg van het brokken eten, kunnen in de loop van de jaren allerlei ongemakken op gaan treden, zoals problemen met de nieren...

 

JEETJE, WAT MOET IK 'M DÁN GEVEN?  EN HÓE WEET IK DAN WAT WÉL GOED IS?

Ik snap het hélemaal!  Ik wist het óók niet meer...  Tótdat ik ANIFIT leerde kennen...  Ik had er nog nóóit van gehoord, maar het klonk zó goed dat ik het écht moest gaan proberen...  Ingrediënten waarvan ik dacht:  Pfff... dat kan ik onderhand zélf wel eten...  Blíjkt dus ook dat het de hoge kwaliteit heeft voor menselijke consumptie...  Ik zal je het verschil laten zien van droogvoer en andere soorten blikvoer en ANIFIT:  

Dát bedoel ik dus...

O, wij géven wel een soort brok aan Dragon... 

De EASY BARF Hühnerherzen!  Hij vindt het hélemaal geweldig!                     's Ochtends als ontbijt éérst een stuk of 6 gevriesdroogde vleesbrokken. Hij kan het zó uit de zak eten óf even in warm water laten wellen.  Het maakt hém niet uit, áls ie ze maar krijgt.  Daarna kijkt ie het vrouwtje aan voor een bakje 'Zum Goldenen Ochsen' ( de 'biefstuk' van ANIFIT, met rund, pens, havervlokken en wortels) en dáárna nog een 'toetje' natuurlijk:  

De kalkoenstick!  Een heerlijke, half vochtige snack, met een vochtgehalte van rond de 16%.  Ze worden uit de allerbeste grondstoffen bereid en na fabricage direct vacuüm verpakt.

Ze zijn samengesteld uit minstens 47% vlees en dierlijke bijproducten (85% kip, 15% kalkoen), granen, glycerine en glucose, met toegevoegd rozemarijn als antioxidant en calciumsorbaat en natúúrlijk géén kleurstoffen, géén smaakversterker!!

 

Belangrijk:  Doordat er géén kunstmatige stoffen aan toe gevoegd worden

                           (net als bij alle andere snacks)  kan het zijn dat de sticks van kleur

                           verschillen!       

 

TIP VOOR HET OVERZETTEN NAAR VOER VAN ANIFIT:

De spijsvertering van honden die brokken aten of een voer met een gering vleesgehalte, hebben een beetje tijd nodig om zich aan te passen aan het hoge vleesgehalte van ANIFIT.

 

ANIFIT WORDT GEPRODUCEERD IN ZWEDEN, WAAR DE KWALI-

TEITSNORM HOOG LIGT.  ZO STELLEN ZIJ HOGE EISEN AAN DE

LEEFOMSTANDIGHEDEN VAN HUN DIEREN!

 

DAARDOOR MOET PROVITAL GmbH  ÓÓK AAN DEZE HOGE KWALI-

TEIT KUNNEN VOLDOEN!

PROVITAL is daarom biologisch gecertificeerd door BCS ÖKO Garantie

GmbH (DE-ÖKO-001) en ISO-9001 gecertificeerd door de TÜV Süd

Management Service GmbH.

 

 

Wil je graag meer weten over dit hoogwaardige, zuiver natuurlijke honden en poezebeesten voer van ANIFIT? Vul dan onderstaand formulier in. Graag vertel ik je er meer over in een persoonlijk gesprekje en neem zeker iets lekkers mee om jóuw viervoeter te onderwerpen aan de smaaktest!

Ook kun je natuurlijk altijd een mailtje sturen naar kitcabauwlopik@gmail.com of bellen naar 06-38418867

 

TOT GAUW!