Kruiden

BRANDNETELBLAD

€ 2,95

BRANDNETELBLAD

€ 2,95

Brandnetel, rijk aan mineralen, vitaminen en aminozuren, wordt vaak gebruikt als thee bij reinigingskuren, bij droge hoofdhuid, kompres bij zonnebrand. 

Ook zeer effectief bij acné!

Voor het beste effect minimaal 4 glazen per dag!

 

WITTE SALIE

€ 5,25

WITTE SALIE

€ 5,25

Witte Salie is een effectief middel voor reiniging van negatieve energiën.

Het reinigt en zuivert ruimtes, personen en edelstenen.

Leg wat Witte Salie op een schaaltje en steek het aan. Zorg ervoor dat er alleen rook vanaf komt. De rook van de Salie zorgt voor de reiniging.

Let op! Niet gebruiken tijdens een zwangerschap.

ANIJSZAAD

€ 2,50

ANIJSZAAD

€ 2,50

Anijszaad, kortweg anijs.

Wordt veel gebruikt in bakgerechten om zijn typische, zoetige smaak.

Het wordt gebruikt in 'muisjes' die bij een geboorte op beschuit worden gestrooid. 

Ook zit anijs in dranken zoals Turkse Raki, Griekse Ouzo en Franse Pastis.

Ook wordt het medicinaal gebruikt om onder andere de spijsvertering te bevorderen.

ANIJSZAAD GEMALEN

€ 2,50

ANIJSZAAD GEMALEN

€ 2,50

Gemalen anijs kan in taarten, cakes en koekjes.

Anijs is een veelzijdig kruid en wordt ook medicinaal toegepast.

Het smaakt zoet en heeft een typische smaak die je ook tegenkomt in likeur zoals Raki.

Anijspoeder is ook lekker bij fruit, noten, pompoen, worteltjes en vis.

STERANIJS

€ 3,90

STERANIJS

€ 3,90

Steranijs lijkt qua smaak en geur veel op venkel en anijs, maar steranijs is een stuk scherper, warmer en dieper.

Tijdens het koken wordt de zoete smaak van steranijs intenser. Dit kan zelfs een bittere nasmaak geven als je er teveel van gebruikt.

Steranijs geeft ook een heerlijke smaak aan thee en kruidenthee.

Steranijs kan goed worden gecombineerd met kaneel, nootmuskaat en kruidnagel voor gebruik in bakgerechten zoals appeltaart en peperkoek.

STERANIJS GEMALEN

€ 3,90

STERANIJS GEMALEN

€ 3,90

Gemalen steranijs is handig en klaar voor gebruik. 

Het smaakt zoet en heeft een typische zoethoutsmaak. 

De smaak en geur lijken in de verte iets op drop.

Steranijs smaakt iets sterker dan gewone anijs.

Steranijs kan gebruikt worden bij kip, vis, vijgen, pompoen, sojasaus en wortels. Ook is het lekker in een fruitsalade en vlaai.

Steranijs is goed te combineren met munt, kaneel, gember, chili, koriander, venkel, knoflook, citroengras en zwarte peper.